Вести и актуелности

Наслов Датум на објавеност
АД МЕПСО учествува на Инвестициски Самит за Западен Балкан 2024 26 Февруари 2024
КОНКУРС за доделување на 3 (три) стипендии за студенти на Универзитет “Гоце Делчев”Штип 04 Јануари 2024
Пуштен во работа новиот 110 kV далекувод ТС Велес-ТС Овче поле 28 Декември 2023
АД МЕПСО на одбележување на јубилејот 30 години ЕКЦ Србија 01 Декември 2023
Потпишан Меморандум за разбирање за спојување на пазарите на електрична енергија од регионот 14 Ноември 2023
Годишен состанок на електропреносните систем оператори кои се дел од проектот Balkan Digital Highway 10 Ноември 2023
АД МЕПСО на 16-то меѓународно советување на БХ К/О CIGRE 25 Октомври 2023
ОЕПС воведува нова интернет базирана ММС платформа 25 Ноември 2022
Со новата опрема за телекомуникации и видео надзор на трафостаниците, започнува дигитализацијата на преносната мрежа 01 Ноември 2022
АД МЕПСО воведе веб базирано решение за дигитално потпишување на документи 20 Октомври 2022
АД ЕСМ, ЕВН Македонија АД И АД МЕПСО распишуваат конкурс за стипендирање на студентите од електроенергетските студиски програми 13 Септември 2022
АД МЕПСО на CIGRE во Париз 29 Август 2022
Соопштение 12 Декември 2021
Јавен повик бр.04/2021 03 Декември 2021
ПРАВИЛА ЗА НАБАВКА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА ПОКРИВАЊЕ НА ЗАГУБИТЕ ВО ЕЛЕКТРОПРЕНОСНИОТ СИСТЕМ 29 Ноември 2021
Интервју на ГД на АД МЕПСО Куштрим Рамадани за Капитал: Енергетската состојба во земјава е алармантна – или ќе го зголемиме домашното производство на струја, или ќе плаќаме увоз по вртоглави цени 17 Ноември 2021
Реакција на АД МЕПСО на прес конференција на ВМРО ДПМНЕ 13 Ноември 2021
За три пати надминати очекувањата за приклучување на ОИЕ во преносната мрежа 15 Септември 2021
Се засилува енергетската соработка во регионот на ЈИЕ 15 Септември 2021
АД МЕПСО на македонско-романски економски форум 09 Јули 2021
© 2024 МЕПСО. Сите права се задржани.