Вести и актуелности

Наслов Датум на објавеност
ХЕРОИТЕ НА МЕПСО 29 Јануари 2021
Месечна аукција за aFRR и mFRR балансен капацитет за февруари 2021 година 14 Јануари 2021
Нормализирано снабдувањето со електрична енергија на Дебар и околните населени места во 04:15 часот 11 Јануари 2021
Невремето го прекина снабдувањето со електрична енергија во Дебар и околни населени места 10 Јануари 2021
Јавен повик за склучување рамковен договор за компензација за 2021 година 29 Декември 2020
МЕПСО и КОСТТ создадоа услови за директна трговија со електрична енергија меѓу двете земји 14 Декември 2020
Известување за аукции 14 Декември 2020
Месечна аукција за aFRR и mFRR балансен капацитет за 2021 година 14 Декември 2020
Информација за јавност 12 Декември 2020
Годишна аукција за aFRR балансен капацитет за 2021 година 11 Декември 2020
Јавна покана за доставување понуда 27 Ноември 2020
Информација за јавност од АД МЕПСО 24 Ноември 2020
Известување за годишна аукција на граница МК - РС 24 Ноември 2020
м-р Шуклева за предизвиците и активностите на АД МЕПСО на „Македонски енергетски форум 2020“ 23 Ноември 2020
План за ремонти на интерконективни и внатрешни далекуводи во преносната мрежа за 2021 година 18 Ноември 2020
АД МЕПСО за прв пат додели стипендии на тројца студенти на универзитетот „Мајка Тереза“ 17 Ноември 2020
Известување за технички проблеми со интернет платформата ММS и спроведување на аукциите за набавка на mFRR балансен капацитет и енергија 13 Ноември 2020
Аукција за набавка на mFRR балансен капацитет за месец декември 12 Ноември 2020
Измени на Правилата за купување и продавање на електрична енергија за компензација на несаканите отстапувања на контролната област управувана од страна на АД МЕПСО 09 Ноември 2020
Шуклева се обрати на отварањето на 46 европска конференција на млади инженери "Bridging Engineering Perspectives" 30 Октомври 2020
© 2022 МЕПСО. Сите права се задржани.