Вести и актуелности

Наслов Датум на објавеност
Аукција за набавка на mFRR балансен капацитет за месец август 09 Јули 2020
Прогнозиран конзум за период 9 - 15 јули 2020 година 09 Јули 2020
Се инвестираат над 100 милион евра во изградба и реконструкција на електро-енергетскиот преносен систем за стабилно и доверливо снабдување со електрична енергија 07 Јули 2020
МЕПСО ја реконструира 110 киловолтната постројка во ТС „Битола 2“ 23 Јуни 2020
Аукција за набавка на mFRR балансен капацитет за месец јули 10 Јуни 2020
Инвестираме во обнова и модернизација на преносната енергетска мрежа 29 Мај 2020
Работна посета на завршни активности пред пробно пуштање на 110 kV делница Штип - Неокази 26 Мај 2020
Аукција за набавка на mFRR балансен капацитет за месец јуни 11 Мај 2020
Аукција за набавка на mFRR балансен капацитет за месец мај 10 Април 2020
Информација за јавност од АД МЕПСО 13 Март 2020
Аукција за набавка на mFRR балансен капацитет за месец април 12 Март 2020
Педесетина четвртооделенци од ООУ „Браќа Миладиновци“ во посета на АД МЕПСО 28 Февруари 2020
Изјава за јавност на м-р Ева Шуклева, генерална директорка на АД МЕПСО по настанатата штета на фасадата на Дирекција 27 Февруари 2020
Правила за изменување на Правилата за балансирање на електроенергетскиот систем (Службен весник бр.49 од 21.2.2020 година) 24 Февруари 2020
МЕПСО даде поддршка за 57 Мавровски меморијал – куп по нордиско скијање 24 Февруари 2020
Аукција за набавка на mFRR балансен капацитет за месец март 11 Февруари 2020
МЕПСО склучи договори за изградба на 400 kV далекувод ТС Битола 2 - ТС Елбасан и 400/110 kV трафостаница „Охрид“ 07 Февруари 2020
Градинката наша „Панорама“ еколошка стана!!!“ 05 Февруари 2020
Донација од АД МЕПСО за Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ 04 Февруари 2020
Јавна расправа за предлог мрежни правила за пренос на електрична енергија на АД МЕПСО 29 Јануари 2020
© 2022 МЕПСО. Сите права се задржани.