Годишна аукција за aFRR балансен капацитет за 2021 година

Рејтинг на корисник: 5 / 5

Активна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвезда
 
Согласно Законот за енергетика и Правилата за балансирање на ЕЕС, ОЕПС е одговорен за набавка на aFRR и mFRR балансен капацитет и енергија од Даватели на услуги за балансирање со цел да обезбеди оперативна сигурност, одржување на фреквенцијата и напонската стабилност на системот.

Согласно постапката, дефинирана во Правилата за набавка на aFRR балансен капацитет и енергија и Правилата за набавка на mFRR балансен капацитет и енергија, ОЕПС на 14.12.2020 (понеделник) ќе реализира:

- Годишна аукција на aFRR балансен капацитет за секој месец одделно за 2021 година

Поради тоа што ММС интернет платфорамата има технички проблеми и не работи, сите даватели кои ќе учестуваат на аукцијата се должни на 14.12.2020 година, точно во 12:00 да ги пратат понудите на e-mail адресата: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.. На сите даватели на балансни услуги по email ќе им биде испратен урнек за годишната аукција.
GOT (Gate opening time) – 12:00 h
GCT (Gate closure time) – 12:00 h

© 2024 МЕПСО. Сите права се задржани.