• АД МЕПСО во официјална посета на електропреносниот систем оператор на  Азербејџан
  • АД МЕПСО во официјална посета на електропреносниот систем оператор на  Азербејџан
  • АД МЕПСО во официјална посета на електропреносниот систем оператор на  Азербејџан
  • АД МЕПСО во официјална посета на електропреносниот систем оператор на  Азербејџан
  • АД МЕПСО во официјална посета на електропреносниот систем оператор на  Азербејџан

АД МЕПСО во официјална посета на електропреносниот систем оператор на Азербејџан

Неактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвезда
 

Генералниот директорот на АД МЕПСО, г-н Orhan Murtezani и менаџерскиот тим на компанијата, остварија неколку работни средби во рамки на официјалната посета што се одржа во Баку, Азербејџан.

На состаноците организирани во Националниот Диспечерски Центар на Азербејџан беа разменети искуства во однос на енергетиката а на нашата делегација и беше претставена работата на овој центар и неговото значење за електропреносниот систем на Азербејџан. Исто така беше остварена посета и на оделот за IT, каде главна тема беше имплементацијата на SCADA системот во Националниот Диспечерски Центар и во резервниот центар. Работниот престој во Баку заврши со посета на  220/110 кV трафостаница изведена со гасна изолација.


© 2024 МЕПСО. Сите права се задржани.