АД МЕПСО воведе веб базирано решение за дигитално потпишување на документи

Рејтинг на корисник: 5 / 5

Активна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвезда
 

       

Дигитализацијата е неминовен процес во работењето на компаниите со критична инфраструктура. Комуникацијата мора да се одвива непречено, брзо и безбедно. Затоа АД МЕПСО континуирано работи на подобрување на процедурите и процесите и нивна дигитализација. Воведовме современо веб базирано решение за дигитално потпишување на документи. Системот овозможува дигитализација и автоматизација на процесите и документите, нивно електронско потпишување и креирање на електронски документи. Дополнително се дава можност за дефинирање на едноставни и комплексни сценарија и темплејти за потпис со бројни корисници. Решението освен за интерно користење може да се користи и за потпишување на документи со надворешни соработници, добавувачи и клиенти.

Дигитализацијата носи бројни придобивки. Меѓу другото овозможува:

-Побрза реализација на задачите

-Намалување на трошоците за печатење на документи

-Зголемување на продуктивноста и доверливоста на целиот процес

Продуцирањето на потпишани електронски документи е во согласност со меѓународните стандарди како и со Законот за електронски документи, електронска идентификација и доверливи услуги на РСМ.

 


© 2024 МЕПСО. Сите права се задржани.