• Брифинг со новинарите за енергетската криза
  • Брифинг со новинарите за енергетската криза
  • Брифинг со новинарите за енергетската криза
  • Брифинг со новинарите за енергетската криза

Брифинг со новинарите за енергетската криза

Неактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвезда
 

Во услови на една од најтешките кризи во поновата историја, навременото и транспарентно споделување на информациите за енергетската состојба во земјата е клучно за да се избегнат дезинформации  и загриженост од недостиг на електрична енергија. Во оваа насока денеска во Клубот на пратениците, се одржа брифинг со медиумите на кој присуствуваа претставници од Владата и директорите на сите енергетски компании. На состанокот беа презентирани состојбите со енергенсите во земјата  и начините на кои се работи за надминување на предизвиците од енергетската криза. 


© 2024 МЕПСО. Сите права се задржани.