Аукција за набавка на mFRR балансен капацитет за месец мај

Рејтинг на корисник: 3 / 5

Активна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвезда
 
Согласно Правилата за балансирање и Правилата за набавка на mFRR балансен капацитет и енергија, АД МЕПСО спроведува месечни аукции за набавка на mFRR капацитет. Аукцијата за набавка на mFRR балансен капацитет за месец мај ќе се реализира на 14.04.2020 година (вторник). Количините кои ќе бидат предмет на набавка за месец мај се поставени на веб страната во делот за Пазар на балансна Е.Е.
Времето на започнување на аукцијата за доставување на понуди е 09:00 часот, додека времето на завршување на аукцијата е 14:00 часот.

© 2024 МЕПСО. Сите права се задржани.