• Нормализирано снабдувањето со електрична енергија на Дебар и околните населени места во 04:15 часот
  • Нормализирано снабдувањето со електрична енергија на Дебар и околните населени места во 04:15 часот
  • Нормализирано снабдувањето со електрична енергија на Дебар и околните населени места во 04:15 часот

Нормализирано снабдувањето со електрична енергија на Дебар и околните населени места во 04:15 часот

Рејтинг на корисник: 4 / 5

Активна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвездаНеактивна ѕвезда
 

Стручните лица од интервентите екипи на АД МЕПСО вложија натчовечки напори и успеаја по непрекината 16 часовна работа да го вклучат под напон 110 киловолтниот далекувод ТС Вруток - ТС Шпиље.
 И со тоа денеска во 04:15 часот да создадат услови за жителите на Дебар и неколку околни населени места да добијат снабдување со електрична енергија. Електро монтерите на МЕПСО минатата ноќ работеа во исклучително тешки временски услови на студено и врнежливо време проследено со силен ветар.

Прекинот во снабдувањето со електрична енергија, предизвикан од невремето, беше регистриран вчера во 10:35 часот.

 


© 2024 МЕПСО. Сите права се задржани.