• Vazhdojnë përgatitjet për ndërtimin e largpërçuesit 400 kV Manastir – Elbasan
 • Vazhdojnë përgatitjet për ndërtimin e largpërçuesit 400 kV Manastir – Elbasan
 • Vazhdojnë përgatitjet për ndërtimin e largpërçuesit 400 kV Manastir – Elbasan
 • Vazhdojnë përgatitjet për ndërtimin e largpërçuesit 400 kV Manastir – Elbasan

Vazhdojnë përgatitjet për ndërtimin e largpërçuesit 400 kV Manastir – Elbasan

Vleresimi aktual: 3 / 5

Yje aktiveYje aktiveYje aktiveYje jo aktivYje jo aktiv
 

      Operatorët elektrotransmetues  të  Maqedonisë së Veriut  dhe të  Shqipërisë, ShA MEPSO dhe OST vazhdojnë përgatitjet për kyçje përmes largpërçuesit interkonektiv.

      Në selinë e OST-së në Tiranë u mbajt një takim pune   mes ekipeve menaxhuese  të dy kompanive  me qëllim shkëmbimin e informacionit  mbi situatën aktuale në lidhje me projektin e interkoneksionit midis Maqedonisë së Veriut  dhe Shqipërisë. Drejtori  Gjeneral i ShA  MEPSO z. Kushtrim Ramadani dhe administratori i OST, z. Skerdi Drenova, ndanë informacione në lidhje me detajet e projektit dhe ranë dakord për formimin e një ekipi të përzier pune   të përbërë nga inxhinierë dhe udhëheqës nga  të dy operatorët e sistemit të transmetimit , i cili do të ketë detyra për të koordinuar dhe përshpejtuar aktivitetet në terren për ndërtimin largpërçuesit  interkonektiv prej 400 kV. Ky grup punues do të ketë takimin e tij të parë në fund muajit prill.

      Në takimin punues, i cili u mbajt në frymën e respektit dhe gatishmërisë së ndërsjellë për zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dhe bashkëpunimit aktiv midis ekipeve menaxhuese të dy kompanive, nga pala maqedonase morën pjesë edhe  Borko Aleksovski, drejtori i Operatorit të Rrjetit të Transmetimit në ShA MEPSO dhe projekt menxheri Veton Shaipi, ndërsa  nga pala shqiptare morën pjesë drejtorët   Dorjan Sejamini dhe Sokol Dishnica.

    Në projektin kapital, i cili përfshin ndërtimin e largpërçuesit 400 kV në gjatësi prej 97 km nga Manastiri deri në kufirin maqedono-shqiptar si dhe   stacion të ri  transformatori prej  400/110kV në afërsi të Ohrit, do të investohen 35 milion euro.


© 2024 MEPSO. Të gjitha të drejtat e rezervuara.