• Balkan Digital Highway – Takimi vjetor i operatorëve të sistemit elektrotransmetues
 • Balkan Digital Highway – Takimi vjetor i operatorëve të sistemit elektrotransmetues
 • Balkan Digital Highway – Takimi vjetor i operatorëve të sistemit elektrotransmetues
 • Balkan Digital Highway – Takimi vjetor i operatorëve të sistemit elektrotransmetues
 • Balkan Digital Highway – Takimi vjetor i operatorëve të sistemit elektrotransmetues
 • Balkan Digital Highway – Takimi vjetor i operatorëve të sistemit elektrotransmetues
 • Balkan Digital Highway – Takimi vjetor i operatorëve të sistemit elektrotransmetues

Balkan Digital Highway – Takimi vjetor i operatorëve të sistemit elektrotransmetues

Yje jo aktivYje jo aktivYje jo aktivYje jo aktivYje jo aktiv
 

Projekti Balkan  Digiotal  Highway,  bashkoi në një vend të gjithë operatorët e sistemit elektotransmetues të  Ballkanit. Në takimin i cili u mbajt në Prishtinë  të  Kosovës, “ShA Mepso” u përfaqësua  nga drejtori gjeneral, Zuhdi Enuz. Në  këtë  takim u diskutua  rreth shkallës së  implementimit  dhe mundësitë e shumta  që ofron ky projekt  në drejtim  të ndërlidhjes më të mirë të  vendeve të Ballkanit Perendimor në nivel nacional dhe rajonal.

Ndër përfitimet komerciale  dhe sociale  të mundësuara nga Balkan Digital Highway  është sigurisht rritja e aksesit në internet për të gjithë qytetarët dhe bizneset  nëpërmjet krijimit të një infrastrukture  rajonale  për një internet më të gjërë, përmes  rrjeteve  transmetuese  të operatorëve shtetëror transmetues.

Balkan Digital  Highway, si projekt me mbështetje nga   Banka Botërore,  si  dhe me finansim nga WBIF,  pritet të hap rrugën  për bashkëpunimin e parë  për një lidhje digjitale midis   Shqipërisë, Kosovës, Bosnjës dhe Hercegovinës, Maqedonisë së Veriut si dhe Malit të Zi.

Drejtori gjeneral në këtë  takim u  shoqërua   nga anëtarët e Këshillit Drejtues : Nikolla Rillak, Bilen Saliji, Tomi Bozhinovski, Ljupço Zikov si dhe nga  menaxherja e projektit  Jasmina Kecap.


© 2024 MEPSO. Të gjitha të drejtat e rezervuara.